کویر دق سرخ ، جاهای دیدنی اصفهان


شهر زواره از توابع شهرستان اردستان است. در شمال استان اصفهان و در جنوب کویر نمک قرار گرفته. برخی تاریخدانان میگویند زادگاه کاوه آهنگر است. قدمتی کهن و باستانی دارد و نامش را از زواره برادر رستم گرفتهاند. از قرن چهارم با عنوان مدینه السادات نامیده شد و در طی قرون گذشته تاریخدانان بسیاری در آثار خود به نام زواره و شخصیتهای برجسته آن پرداختهاند. ساختار گلی زواره و معماری ایرانی اصیل آن همیشه اینجا را به یک مقصد عالی برای توریستهای خارجی تبدیل کرده است. اما آنچه جالب توجه است اینکه این روزها و در فصل سفر به کویر، کویر دق سرخ زواره بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
دق سرخ
کویر دق سرخ وسعتی به طول تقریبی ۵۰ کیلومتر و عرض ۲۰ کیلومتر را در شمال شرقی شهر زواره از آن خود کرده است. با کوههایی کم ارتفاع در کنار جنگلهای تاغ که از کویر مرکزی ایران جدا شده است. یکی از جاذبههای این کویر هم تپه شنی بزرگی است که تقریباً در مرکز این کویر قرار دارد و آشیانه عقابهای منطقه است. جایی که در میان بیشتر کویرنوردان به آشیانه عقاب معروف شده است. جالب است به شما بگویم در این کویر معادن نمک، طلا و سرب وجود دارد و احتمالاً نفت نیز در آن پیدا میشود.
یک لایه نمک با ضخامت متغیر سطح کویر را پوشانده است. شبها روشنایی مهتاب بر این دشت نمک میتابد و بلورهای نمک نور را بازتاب میدهند. این عارضه سطح کویر را به شکل چشمنوازی درخشان میکند و مانند آینهای خرد شده در هر گوشه کویر پراکنده است. از این روست که کویر دق سرخ مأوای کمپ زنان و علاقمندان به کمپینگ در کویر است.
علاوه بر این زمینها، چندضلعیهای نمکی حاشیه کویر شکل دیگری است که چشماندازی دیدنی دارد و گاهی ارتفاع آنها تا ۱۵ سانتیمتر هم میرسد. در محدوده میانی کویر به دلیل نمک فوقالعاده زیادی که دارد، حتی گیاهان نمکدوست نیز به چشم نمیخورند.
دق سرخ جاذبه گردشگری
کویر نوردی
کویرها خود به خود آنچنان پدیدههای شگفت انگیزی هستند که به تنهایی یکی از قطبهای گردشگری به حساب میآیند. تورهای گردشگری کویر دق سرخ آسمان تاریک آنجا و رصد ستارگانش، سکوت و آرامش بینظیرش، حیات وحش بکرش و پدیدههای جذاب زمین شناسی آن را به عنوان جاذبههای تماشایی آنجا مثال میزنند. همانجا که تا چشم کار میکند کویر است. تا دلت بخواهد و بزرگی و عظمت پروردگار تنها چیزی است که با دیدن آن از خاطر هر بینندهای عبور میکند.
عکاسی در کویر دق سرخ
جنگلهای تاغ زواره یکی دیگر از جاذبههای گردشگری هستند. عامل مهم تثبیت شنهای روان منطقه که زمینشناسان معتقدند اگر این جنگلها نبود، سالها پیش زواره و روستاهایش در میان انبوه ماسههای کویر مدفون شده بودند. مکان مناسبی برای عکاسان حیات وحش است و شغال، روباه، پایکا، چکاوک کاکلی، جغد و باز در آنجا زندگی میکنند.
تپههای ماسهای
تپههای ماسهای مهمترین اشکال این منطقه را تشکیل میدهند و به صورت آشکاری جهت حرکت باد را نشان میدهد و چند ضلعیهای نمکی کاسهای و گنبدی شکل آن از دیگر شگفتیهای این منطقه است که ارتفاع آن گاهی تا ۱۵ سانتیمتر میرسد. در جایی هم سطح کویر شبیه زمین شخم زده و یا به اصطلاح گل کلمی است و آن زمانی است که کویر تا حدودی رطوبت خود را از دست میدهد.
بازدید از باقیمانده شهر لیلاز
این شهر از نزدیکی بادرود تا انتهای زواره در امتداد دریای سیلک ادامه داشته و آثار فراوانی از بقایای این شهر شناسایی شده است، سفالهای رنگین شده و خرده شیشههای بلورین و نادر تا خشتهای ۴۰ در۲۰ و ۲۰ در ۲۰ و خرابهها و قناتها هر یک گویای وجود شهری با قدمت ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ سال است که روزگاری در دل این کویر وجود داشته است.
زمانی که به دق سرخ سفر میکنید باید سواریها را در یکی از روستاهای مهاباد، موغار، حسن آباد، جعفرآباد، امیران، علی آباد و کچورستاق گذاشته و به کویر بروید. بیشترین آثار و بقایای این شهر را در حوالی همین روستاها خواهید یافت.تل شیطان
در قسمتهای مرکزی کویر تپههای ماسهای جزیره مانندی به چشم میخورند که به تل شیطان شهرت دارد. فرم کلی تل شیطان به شکلی است که جهت حرکت مسیر باد را به خوبی نمایش میدهند و عکسهای فوقالعادهای را میتوانید هنگامی که نور مهتاب روی آنها افتاده و سایهشان بر زمین نقش بسته است، از آنها ثبت کنید.
آدرس کویر دق سرخ
ابتدا به اردستان بروید و سپس به زواره برسید، میتوانید به روستای علی آباد یا روستای جهان آباد برسید. روستای جهان آباد روستای بسیار کوچکی است و بسیاری از ساکنانش آنجا را ترک نمودهاند. از روستا به سمت شمال شرقی حرکت کنید و راه را درون جادهای خاکی ادامه دهید. مسیر بیابانی است و هیچ شباهتی به کویر ندارد اما پس از یک ساعت و نیم با سواریها به حاشیه نمکزار میرسید.
نکات مهم سفر به کویر دق سرخ
- حتماً و قطعاً برای رفتن به کویر از راهنماها کمک بگیرید.
- سواریهای آفرودی در روستاها هستند که میتوانید از آنها بخواهید تا شما را به کویر برسانند.
- بهترین انتخاب میتواند تور زواره باشد که شما را به کویر دق سرخ هم میبرد.
- در روستای علی آباد اقامتگاه بوم گردی هم هست که اگر نمیدانید چطور در کویر کمپ بزنید میتوانید در این روستا اقامت کنید.
- بقایای شهر لیلاز در جایجای کویر پراکندهاند مانند کوزههای شکسته و یا سکههای مسی که نباید هرگز آنها را به همراه خود بیاورید.
- بخشی
از کویر هست که وسایل الکترونیک و فرستنده رادیویی سواریها خوب کار
نمیکند و موبایل آنتن نمیدهد؛ پس حتماً قبل از سفر به عزیزانتان بگویید
کجا میروید.
هفت شهر لیلاز
بنای هفت شهر لیلاج یا لیلاز که مرکز آن شهر لاسون بوده، در اثر زلزله و یا هجوم ریگ روان و یا بوسیله افراسیاب ترک به کلی از بین رفته و فقط آثاری از آن باقی است بهطوری که در محل شایع است از بناهای لیلاز پدر کیخسرو کیانی (تخت وتاج کیخسرو به پسر عمویش اروند شاه منتقل شده) بوده که شهر مرکزی بنام پسرش لاسون نامیده شده است.
حدود این شهرها از موغار شروع و تا نزدیکی یزد امتداد داشته و با این ترتیب قطعی است که زواره هم جزء این هفت شهر بوده است .در موقع حفاری و یا بارندگی خرده طلا و چیزهای دیگری در خرابههای این هفت شهر بدست میآید.
برای آشنایی بیشتر با جاذبههای گردشگری به مجله گردشگری مجله دلتا مراجعه کنید.
ساحل درک ؛ پیوند کویر و دریا


نمیدانم ترکیب عجیب کویر، نخل و دریا را دیدهاید؟ وقتی که دریا از دور نمایان میشود، صحنه بسیار زیبایی برای گردشگران خواهد بود که دهها، حتی بیشتر تصویر را برای عکاسی مقابل چشمانتان قرار میدهد. درست شبیه عکسهای رویایی که قبلاً از این منطقه دیده بودید، نخلهای بلند قد که شاخصه کویر است و ساحل زیبا و آن دریای شگفتانگیز که همه به یکدیگر دوخته شدهاند. امروز به ساحل درک میرویم. فقط اینجاست که میتوانید این همه زیبایی را کنار هم ببینید. درست خواندید. ساحلِ دَرَک چابهار، در جنوب شرقی استان سیستان و بلوچستان و در روستایی به همین نام قرار گرفته است. با ما همراه باشید.
روستای درک
برای آن که به این ساحل زیبا برسید باید به ۱۷۰ کیلومتری شهر چابهار و در امتداد مسیر سواحل مکران و در فاصله ۱۰ کیلومتری از روستای زرآباد بروید. روستای درک همانجاست. جایی که کویر و دریا به یکدیگر دوخته شدهاند. یک زمین پوشیده از نخل که به کازابلانکای ایران معروف است. میتوان گفت دیدن ساحل درک برای همه گردشگران از واجبات است.
مردهای درک بلوچ هستند. پیراهنهای سفید بلند بر تن دارند. لباس زنانشان رنگارنگ است. پر از سوزن دوزیهای دیدنی است و پر نقش و نگار. درک ۱۰۴خانواده دارد. همگی مهماننواز و خونگرم هستند. گردشگری بخشی از درآمد روستاییها به شمار میرود. پس خوب است غذاهای محلیشان را سفارش دهید که زنان روستا آنها را میپزند. قیمت گرانی هم ندارند.
ساحل درک
گفتیم در ساحل درک ، کویر و دریا به هم پیوند میخورند. فکرش را بکنید! سواحل مرجانی، ماسهای و صخرهای. همه با هم یک جا. یک ترکیب فوقالعاده. این ساحل نزدیک اقیانوس هند است. ممکن است با این تفاصیل فکر کنید درک در محدودهای خشک و بیابانی است. اما اشتباه نکنید. درک منابع آب شیرین دارد. زمین را دو متر بکنید هم به آب میرسید. همین موضوع باعث شده کشاورزی آنجا هم رونق بگیرد.
اتفاقاً جالب است به شما بگویم اینجا، بهشت طبیعتگردان است. این ساحل بکر خیلی اتفاقی به عنوان یک پدیده گردشگری کشف شد. یکی از کاربران توییتر این کار را کرده است. او از بومیان محدوده درک بود. عکسهای غروب و طلوع خورشید درک را منتشر کرد. بعد از آن گردشگران زیادی عاشق درک شدند.
ساحل درک بسیار تمیز است. هیچ نشانهای از زباله دیده نمیشود. درک به پاکترین ساحل ایران هم مشهور است. غروب این ساحل بسیار زیباست، درختان نخل در پسزمینه نارنجی آسمان و انعکاسی که خورشید در آب انداخته است بسیار لذت بخش است. ستارگان بیشمار هم که دست کمی از آسمان کویر ندارند، کنار ترکیب ماه و نخل و دریا به شکل دیوانه کنندهای میدرخشند.
روستای درک کجاست؟
باید به استان سیستان و بلوچستان بروید و به چابهار برسید. خط ساحل را در کنار دریای عمان پیش بگیرید و به سمت شهر کنارک برانید. دهستان زرآباد شرقی را پیدا کنید. بهشت گمشده ایران همانجاست. روستای درک. بار و بندیلتان را ببندید. به سیستان و بلوچستان سفر کنید. شگفتانگیزترین چشمانداز دنیا منتظر شماست. ساحل درک ۱۷۰ کیلومتر با چابهار فاصله دارد. از روستای درک نیز ۱۰ کیلومتر دورتر است.
اقامت در روستای درک
ساحل درک تازه کشف شده است. هنوز امکانات گردشگری زیادی آنجا نیست. میتوانید روی سکوهای ساحل چادر بزنید. همچنین میتوانید به خود روستای درک بروید. در خانههای روستایی با هزینهای معقول اقامت کنید. به نفع روستاییان هم هست. فروشگاه و پمپ بنزین دور است. حواستان به نیازهای فوری خودتان باشد.
تور روستای درک
چابهار و آن حوالی، از خنکترین بنادر دنیا است. بنابراین خیلی از تورهای گردشگری برنامه سفر خود را به روستای درک از اوایل زمستان تا اواخر بهار میچینند. برای این که از همه جذابیتهای این روستا و ساحل زیبای آن بهره ببرید میتوانید در تور روستای درک و یا تور چابهار نامنویسی کرده و با کلی خاطره خوب بازگردید. درک از نیمه زمستان تا نیمههای بهار عالی است. اوایل پاییز تا نیمههای آن هم زمان خوبی است. هوا و چشماندازهای منحصربهفردی خواهید دید.
حرف آخر
سیستان و بلوچستان و ساحل درک دیدنی و لذتبخش است. پس خوب است سعی کنیم به طبیعتش آسیب نزنیم. زیباییهای زمین برای همه نسلهاست. در ساحل درک غریق نجات وجود ندارد. امکانات پزشکی و کمکهای اولیه دور است. حتی اگر شناگر حرفهای هستید باز هم لطفاً به آب نزنید. خودتان را به دردسر نیندازید. به ریسکش نمیارزد. به علاوه خبر خوب این که کلنگ احداث کمپ گردشگری در روستای درک به زمین خورده است. با احداث یک کمپ، رفاه عمومی گردشگران منطقه بالاتر میرود و امکان اقامت و شبمانی راحتتر هم مهیا میشود.
برای خواندن مطالب بیشتر گردشگری به مجله دلتا مراجعه کنید و مجله گردشگری آن را حسابی بگردید.
هتل دیزین ، لذت اقامت در کوه های البرز


مگر چند بار ممکن است فرصتی دست دهد تا در بین کوههای البرز ساکن شویم یا مثلاً بخواهیم صبح زود برای یک کوهنوردی جانانه از همیشه به مسیر کوهنوردیمان نزدیکتر باشیم، و یا نه بعد از یک اسکی جانانه بخواهیم یک استراحت جانانه هم داشته باشیم؟ همه اینها ممکن است یک بار برای همه ما پیش بیاید. امروز در صفحه معرفی هتلهایمان در مجله دلتا به سراغ یک هتل برفی میرویم. حتماً برایمان لذت بخش خواهد بود که در پاتوق کوهپیمایان و اسکیبازان بمانیم. یک تجربه یگانه است. بیایید سری به هتل دیزین بزنیم، از آن با خبر شویم و امکاناتش را بدانیم.
هتل دیزین کجاست ؟
در مسیر جاده چالوس و بعد از دوراهی گچسر، هتل زیبای دیزین درست وسط رشته کوههای البرز قرار دارد. تجربه ماندن در جایی که کوهها محصورش کردهاند، هوایش خنک و سبک است و منظرهای چشمنواز از چشمانداز سپید برف دارد، حتماً بینظیر خواهد بود. هتل ۴ ستاره دیزین پاتوق کوهپیماها و اسکی بازهاست. شامل دو مجموعه گردشگری ۱ و ۲ و همچنین یک مجموعه اقامتی، معروف به شله دیزین (کلبه) است که از جمله با کیفیتترین مجموعههای جهانگردی ایران به شمار میآید.
آدرس هتل دیزین: کیلومتر ۷۵ جاده چالوس – بعد از گچسر – دوراهی سمت راست – ۱۳ کیلومتر به سمت دیزین – هتل جهانگردی دیزین
هتل دیزین استان البرز
این هتل را میتوانیم هتل دیزین استان البرز هم بنامیم چرا که در فاصله هفتاد و پنج کیلومتری کرج واقع شده و برای برنامهریزی یک سفر کوتاه جان میدهد. طراحی فوقالعادهای هم دارد که از دوره پهلوی به جا مانده در سال ۱۳۹۱ بازسازی شده و دارای ویژگیهای منحصر به فردی است. مثلاً اینکه شما با دمای هوای چندین درجه زیر صفر هم میتوانید به راحتی در هتل اقامت داشته باشید. نزدیکی به پایتخت، آب و هوای خاص این منطقه و همجواری آن با پیست اسکی دیزین، همه از نکات مثبت مجموعه گردشگری و جهانگردی دیزین هستند.
برخی از سایتهای معرفی هتلها، راجع به هتل دیزین و طبق نظر مسافران هتل نوشتهاند: رتبه ۱ از بین ۴ اقامتگاه در کرج و اطراف تهران
اگر به اسکی و بازیهای زمستانه علاقهمندید و دنبال پیستی خوب و با امکانات برای اقامت، اسکی و تفریح میگردید، هتل جهانگردی دیزین، یک انتخاب ایدهآل برایتان خواهد بود. در شمال استان تهران قرار دارد و میتواند در کنار پیست بین المللی دیزین برای شما خاطرات زیادی را از اقامتتان باقی بگذارد. شلههای دیزین هم جای خوبی برای اقامت خواهد بود و میتوانید خودتان تصمیم بگیرید که در کدامیک اقامت کنید.
امکانات هتل
این هتل امکانات زیادی دارد که شامل رستوران و کافه، لاندری، لابی، تهویه مطبوع، آسانسور، خدمات اداری، مسیر کوهپیمایی، زمین تنیس، فوتسال، والیبال و همینطور سونا خشک و سالن بیلیارد میشود. یعنی حتی اگر نخواهید برای اسکی و کوهپیمایی هم از محوطه هتل خارج شوید، وسایل تفریح و ورزش به اندازه کافی شما را سرگرم خواهد کرد.
این هتل دارای دو مجموعه دیزین ۱ و دیزین ۲ است، در مجموع ۱۳۹ باب اتاق دارد. هر ساله پذیرای گردشگران داخلی وخارجی زیادی است که اقامت در منطقهای بکر و زیبا در میان رشته کوههای البرز را انتخاب کردهاند. عضو گروه هتلهای جهانگردی است و به علت قرارگیری در پیست اسکی و برخورداری از شرایط آبوهوایی مناسب در فصول گرم سال، فاقد سیستم سرمایشیاست.
نکته: اگر وسایل اسکی ندارید میتوانید از هتل این وسایل را کرایه کنید هم از نظر کیفیت مناسبند و هم از نظر هزینه و کرایه نسبت به وسایلی که در پیست ارائه میشوند مقرون به صرفهترند.
نکات مهم در مورد هتل
- اتاقهای سه تخته هتل دارای ۲ تخت سینگل و یک کاناپه تخت شو است.
- هزینه تشک اضافه در اتاقها و سوئیتهای هتل محاسبه میگردد.
- خدمات هتل صرفا اقامتی بوده و هتل هیچ مسئولیتی در قبال باز یا بسته بودن جاده یا پیست اسکی را نمیپذیرد.
- پذیرش خانم فقط با ارائه مدارک شناسایی معتبر امکانپذیر است.
- پذیرش صیغه نامه معتبر با مهر برجسته و ارائه شناسنامه و کارت ملی طرفین امکان پذیر است.
- از مهرماه تا پایان خرداد ماه فقط از مسیر کرج ، جاده باز است.
- لطفاً قبل و بعد از قطعی شدن رزرو خود از وضعیت جاده از طریق راهداری یا هتل مطلع شوید.
در هنگام تعطیلی پیست اسکی ، اگر مسافرین قصد کنسل نمودن رزرو خود را داشته باشند، کنسلی طبق قوانین هتلها امکان پذیر است و هزینه کنسلی به طور معمول کسر میگردد.
اتاق های هتل دیزین
این هتل دارای ۴۷ اتاق ۲ تخته ، ۲۴ باب اتاق ۳ تخته ،۳باب اتاق ۵ تخته ، ۲باب اتاق ۶ تخته،۳ باب سوئیت ۳ نفره و یک باب اتاق ۱۰ تخته است. در فصل تابستان استراحتگاهی خنک و خوش آبوهوا و در فصل زمستان گرمای مطبوعی دارد. پنجرههای اتاقها مشرف به پیست است. بعضی از اتاقهای هتل هم بالکن دارند و مسافران میتوانند از بالکن نمای زیبای پیست دیزین و اسکیبازان را تماشا کنند.
سوئیت رویال هتل دیزین بین مسافران بسیار مشهور است و اقامتگاه بینظیری در این هتل برفی به شمار میآید. معمولاً چهار نفره است اما ظرفیت تا دو نفر اضافه را هم دارد.
حتماً هم لازم نیست اهل اسکی و برفبازی باشید، در هر شرایط برای رفتن به این هتل میتوانید برنامهریزی و اقامتی فراموشنشدنی را در هتل ۴ ستاره دیزین تجربه کنید. جالب است به شما بگویم توریستهای ورزشی اجاره کلبههای چوبی مجموعه دیزین را به اقامت داخل هتل ترجیح میدهند. همانها که شبیه به کلبههای سوئیسی هستند. از زمان رونق گرفتن مجموعه دیزین این شلهها هم به مجموعه اقامتی پیست دیزین افزوده شدند.
رستوران های هتل دیزین
معماری و دیزاین داخلی کافی شاپ و رستوران هتل فضای مدرنی را به وجود آورده که مسافران جوان را بیشتر جذب میکند.
رستوران هتل دیزین یک و دیزین دو واقع در طبقه همکف با ظرفیت ۱۰۰ نفر است.
ساعت کاری رستوران هتل دیزین: صبحانه ۷:۳۰ الی ۱۰:۳۰ ، نهار ۱۲:۳۰ الی ۱۶:۳۰ ، شام ۲۰:۰۰ الی ۲۲:۰۰
کافی شاپ هتل دیزین ۱ و دیزین ۲ واقع در طبقه همکف با ظرفیت ۲۰ نفر است.
ساعت کاری کافی شاپ: ۸:۰۰ الی ۲۳:۰۰
موزه زمان، تماشاگه ساعت های جهان


موزه تماشاگه زمان یکی از آن موزههاییاست که به یک موضوع خاص از همه زندگی دوار میپردازد. آن هم زمان است. نام نخستین موزه ساعت ایران را به خود اختصاص داده و ساختمانی بسیار زیبا دارد. تزئینات آن دیدنی و رستوران موزه زمان هم بسیار مشهور است. میتوانید در میان درختان و صدای پرندگان بنشینید و یک کافی یا چای گرم در یک هوای زمستانه نوش جان کنید. البته صبحانههای موزه زمان بیشتر باعث شهرتش شده است. فکر میکنم همه اینها گزینه خوبی است تا مجله گردشگریمان را امروز همراهی کنید که به این موزه زیبا سری بزنیم. با مجله دلتا بمانید.
موزه زمان
تماشاگه زمان، موزهای در تهران بزرگ است که شما حتی تصورش را هم نمیتوانید بکنید که هزاران ساعت، هزاران ساعت را منتظر ماندهاند تا شما برای دیدار از آنها بروید و از خود بپرسید آیا واقعاً با چند تکه چوب زیر نور خورشید بود که بشر توانست زمان را تشخیص و روز و ماه و سال را از هم تمیز دهد؟
هنگامی که به باغِ تماشاگه زمان قدم میگذارید وارد بهشت کوچکی شدهاید که در دورهای، بخشی از باغ فردوس بوده است. با ساختمانی قاجاری و آبی رنگ که شما را به یاد خانههای عروسکی میاندازد. خانه حسین خداداد، تماشاگهِ زمان. مزین به گچبریهایی از گرههای چینی، آینهکاری و مقرنس کاری. جایی که اگر دوستدار هنر معماری باشید، قطعاً زمانی را به عکاسی دور تا دور این ساختمان اختصاص خواهید داد.
همچنین در جای جای باغ میتوانید انواع ساعتهایی را ببینید که برخی ۵۵۰۰ سال پیش اختراع شدهاند؛ مانند یک ساعت آفتابی که فقط از یک چوب شاخص روی سطحی صاف تشکیل شده است، ساعت آبی، ساعت آبی مکانیکی، ساعت روغنی، ساعت طنابی، ساعت شمعی، ساعت شنی و …
ساختمان عروسکی موزه زمان
طبقه اول را ساعتهای قدیمیِ اروپایی از کشورهایی مثل سوئیس، فرانسه، انگلیس، آلمان؛ ساعتهایی مخصوص شیفت نگهبانی، ساعتهای مچی، ساعت کِشتی و… فرا گرفته. ساعتهایی مربوط به ناپلئون سوم و لویی شانزدهم. شما حتی ساعتی را خواهید دید از قرن ۱۹ میلادی با پیکرهای از هومر شاعر یونانی.
در همین طبقه با اتاقِ بینظیر اصفهانیها روبهرو خواهید شد که به شکلی چشمنواز و زیبا طراحی شده است. اتاقی متفاوت از کل بنا که حسین خداداد خواست اینگونه طراحی شود. مملو از تنگبرهای (گونهای از آذینهای گچی) استادانه با الهام از اتاق موسیقیِ کاخ عالی قاپوی اصفهان، طراحی تذهیب و تشعیر، مینیاتور، با سقفی از طرحهای خشتی که ۹۹ درصد از مس و ۱ درصد از طلاست. همراه تابلویی گچبری در قسمت محراب که نمادی از آفرینش آدم و حوا وَ هابیل و قابیل در باغ عدن است.
نمایشگاهی در دل تماشاگه
طبقه دوم مکانی برای نمایش آثار هوشنگ فروتن است که با استفاده از ساعت، کلاژ شده است و برخی از آنها در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ در شهرهایی از آمریکا به نمایش گذاشته شدهاند.
همچنین در همین طبقه شاهد ویترینی مدور هستیم از ابزار تعمیر ساعت مانند سمبه و سمبهدان، سوزن روغنزنی، چفت، چکش، فرچه، چاقو و آچار ساعتسازی، انبردست و دمباریک و …
قسمتی از همین طبقه در موزه تماشاگه زمان به ابزارهایی برای سنجش روز و ماه و سال اختصاص داده شده است. اسطرلاب و کرهِ سماوی یکی از آنهاست. همچنین شخصیتهای مختلفی از تقویم نویسی و ماکت کتیبه بیستون (قدیمی ترین سندِ تاریخدار ایرانی) و در نهایت ساعتهای افراد مشهور را همراه با نام و عکس ایشان خواهید یافت.
رستوران موزه زمان ( کافه ریبار )
وارد محوطه موزه زمان که بشوید، درست سمت چپتان کافه رستورانی را خواهید دید که شاید بیشتر به صبحانههایش معروف است. چرا که در منطقه زعفرانیه کمتر جایی پیدا میکنید که صبحانه منو باز به کیفیت ریبار داشته باشد، شاید هم در کل تهران نیافتید.
هر چه بخواهید هست. در نظر داشته باشید که برای هر وعده هم دو ساعت تایم استفاده از بوفه دارید. فضای باز و دلانگیزی دارد. منوی آن کامل است و برای کسانی که به موزه زمان سر نمیزنند هم سرویس میدهد. فراموش نکنید اگر قصد دارید صبح جمعه آنجا باشید حتماً از قبل میزتان را رزرو کنید.
موزه زمان کجاست ؟
آدرس موزه زمان : تهران، خیابان ولیعصر، نبش چهار راه پرزین بغدادی، پلاک ۱۲
روزهای بازدید موزه زمان : تمامی روزهای هفته به جز ایام سوگواری.
ساعت کاری موزه زمان : صبحها ۹:۳۰ تا ۱۳ و عصرها ۱۴:۰۰ تا ۲۱:۳۰ (جمعهها ۱۰:۰۰ صبح تا ۱۶:۰۰ عصر)
قیمت ورودی موزه زمان : بازدیدکنندگان داخلی ۴٫۰۰۰ تومان و بازدیدکنندگان خارجی ۳۰٫۰۰۰ تومان
حرف آخر
اغلب موزهها دیگر فقط جایی برای دیدن آثار عتیقه نیستند، بلکه میتوانید به عنوان تفریحگاه به این قبیل مکانها نگاه کرده و اوقات خوشی را در آنها سپری کنید. برای رسیدن به این مکان کافی است به خیابان ولیعصر، ابتدای خیابان سرلشگر فلاحی (زعفرانیه)، نبش چهارراه پرزین بغدادی، پلاک ۱۲ مراجعه و خاطرههای خوبی را برای خود رقم بزنید.